Operation

Åkte in till veterinären med Doris då hon varit lite hängig och slö sista tiden.. 
 
När vi äntligen fick komma in till veterinären så kollades hon och de slutade med ett blodprov, urinprov och ultraljud..
 
Ultraljudet visade en livmoder på 1.16 när den egentligen ska vara på 0.34, så den var väldigt mycket större än normalt. De berättade att hon hade pyometra (livmoderhalsinflammation) stängd livmoderhals och det hade samlats vätska och var i. Att operera var enda alternativet. Obehandlad pyometra kan snabbt leda till en väldigt sjukt djur och kan sluta med död om den spricker och läcker ut i kroppen.
 
Så vi fick tid dagen efter, kl 7.30 lämnades hon av på sjukhuset . 
 
 
 
 
Åkte hem. Strax innan 10 ringde veterinären och berättade att operationen hade gått bra och att hon låg på uppvaktet. De skulle behålla henne över natten, så dagen efter kunde jag hämta henne igen. De ville ha henne kvar för att kunna övervaka henne pga blödningar eller liknande.
 
Kl 14.30 på fredagen var vi tillbaka för att hämta henne, nästan en timma tog det innan vi fick träffa henne.. Det var en glad men slö och smärtstillad Doris som glatt viftade på svansen och krängde sig ur famnen på sköterskan.. Många pussar o gny som flög i luften.
 
 
 
Nu blir det 2 lugna veckor och smärtstillande.. Sen är hon pigg och glada Doris igen hoppas vi..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0